Hovedside
Selskap
Teknologi
Produkter
Lisensiering/Partnere
Investorer
Kontakt
TEKNOLOGI
Siden starten av elektronikkens æra, har verden sett en eksplosiv vekst av applikasjoner som alle har sitt grunnlag i en enkelt oppfinnelse; transistoren. Siden da har transistorer og silisium (Si) vært hovedfokus av halvlederutviklingen. Moore's lov holder fremdeles med en dobling av antall transistorer hver 18. måned i de nyeste prosessorene.

Snart vil ikke silisium være i stand til å holde følge med Moore's lov, og halvlederindustrien har begynt å se mot mer avanserte materialer. Disse er ofte kjent som III-V-halvledere (uttales "3 5"), siden de kombinerer materialer fra gruppe III og V i grunnstoffenes periodiske system.

Integrated Optoelectronics har kompetanse i III-V materialer som går tilbake til 1996. Vi har ikke fokusert denne teknologien inn mot transistorer, men mot et nytt område og domene som er kjent som optoelektronikk.

Optoelektronikk er teknologien som kombinerer elektronikk og optikk så man kan arbeide med lys i en elektronisk brikke. III-V-halvledere er velegnede til mange anvendelser som involverer lys, både synlig og infrarødt. Dette er grunnen til at vi har valgt oss dette navnet: Integrated Optoelectronics.